2-2 mot Gimo

Söndagens möte på Idrottsgården mellan Gimo IF och IFK Uppsala slutade oavgjort, 2-2. Med en man kort kvitterade IFK genom Jens Hägg med knappa kvarten kvar att spela. IFK gjorde ingen bra match och får vara glada över poängen.

IFK fick en drömstart på matchen när Jens Hägg i andra minuten hittade Tom Sjölund med en lång passning. Tom tog ner bollen, vände bort en försvarare och sköt från 25 meter intill ena stolpen, 0-1. De första tio minuterna såg lovande ut för bortalaget, men Gimo kom allt mer in i matchen ju längre halvleken gick. Hemmalaget vann fler närkamper och rörde sig bättre än IFK:arna. Kvitteringen efter en knapp halvtimme kom genom Aaron Meyer som nickade in en högerhörna. Strax efter var Gimo nära att ta ledningen när en skottlobb träffade Filip Wengelins ribba. Returen slogs i mål av en offsidestående hemmaspelare, så den gången klarade sig IFK. Det rättvisa ledningsmålet för Gimo kom ändå före pausen. Även denna gång var det genom nick på hörna, nu från vänster. Målnickare Mamadou Diouf. När domaren blåste av halvleken kunde hemmalagets ledning faktiskt varit något mål större.

Liksom starten av första halvlek var de första tio minuterna efter sidbytet relativt bra för IFK:s del. Därefter radade Gimo upp 3-4 chanser på lika många minuter, men säkert spel av Filip Wengelin kombinerat med oskärpa i avsluten räddade IFK. Mitt i värsta anstormningen drog Robin Nguyen på sig sitt andra gula kort, och fick alltså lämna planen. I det läget talade inget för att hemmalaget skulle tappa greppet om matchen. Ett par pigga inhoppare i form av Ahmed Ahmed och Elias Embaye, tillsammans med att Gimospelarna tröttnade, bidrog dock till att matchbilden jämnades ut. IFK skapade några hörnor, men även hemmalaget hade möjligheter. Med kvarten kvar stormade Ahmed Ahmed fram på högerkanten, bollen letade sig via någon studs fram till Jens Hägg som drog till på volley. Utjämnat 2-2, ganska oväntat. Under resterande minuter var det Gimo som låg närmast ett segermål, men IFK höll undan och klarade alltså en poäng. I slutsekunderna drabbades IFK av ytterligare en utvisning då även Lukas Martinsson fick ett andra gult kort. Över huvud taget blev slutet av matchen rörig, med protester och missnöje med domsluten från båda lagen.

I IFK gjorde de båda utvisade spelarna, Robin Nguyen och Lukas Martinsson, paradoxalt nog bra defensiva insatser. Även Filip Wengelin i målet var prickfri. Längre fram slet Tom Sjölund hårt, och Jens Hägg var inblandad i båda målen. Inhopparna Ahmed Ahmed och Elias Embaye är redan nämnda. Totalt sett var det ändå alldeles för stillastående och alldeles för få vunna närkamper. Bottenlaget Gimo visade vilja att förbättra tabellpositionen, och låg utan tvekan närmast segern denna dag.

På onsdag kommer obesegrade tabelltrean Heby till Österängen, och med två defensivspelare avstängda är frågan hur IFK ska kunna stoppa dem?

» Tabell & resultat

Gimo IF FK – IFK Uppsala 2-2 (2-1)
Laguppställning, IFK: Filip Wengelin, Filip Carlsson, Umit Aras, Lukas Martinsson, Philip Basala, Dennis Kumric, Robin Nguyen, Armin Sabovic, Ahmed Abdi, Jens Hägg, Tom Sjölund. Avb. Ahmed Ahmed, Elias Embaye, Elis Wiggins
Mål: 0-1 Tom Sjölund (2), 1-1 Aaron Meyer (28), 2-1 Mamadou Diouf (39), 2-2 Jens Hägg (77)
Varningar: GIF: Adam Eliardsson IFK: Dennis Kumric, Tom Sjölund, Armin Sabovic
Utvisningar: IFK: Robin Nguyen, Lukas Martinsson
Domare: Odai Alwani (HD), Abdulkadir Moalim (AD1), Peter Alenbring (AD2)