Storförlust mot Bollstanäs

IFK lyckades inte följa upp förra omgångens seger mot Spånga utan föll istället med hela 1-6 (1-2) hemma mot topplaget Bollstanäs. Gästerna kopplade ett tidigt grepp om matchen genom att ta ledningen redan i den tredje matchminuten och 0-2 kom knappt 20 minuter senare sedan en olycklig IFK-spelare styrt ett inspel i eget mål. Hoppet tändes när Filip Carlsson nickade in 1-2 i den 38:e minuten och därefter hade IFK faktiskt bud på ett kvitteringsmål. Den andra halvleken blev dock dyster för hemmalaget som till sist fick se Bollstanäs göra ytterligare fyra mål.

– Vi möter ett bra och spelskickligt lag. Tyvärr är vi inte tillräckligt disciplinerade i vissa delar av vårt försvarsspel. Med boll gör vi för många enkla misstag, de sakerna hade vi behövt göra bättre över 90 minuter för att få med oss poäng idag, kommenterade IFK Uppsalas huvudtränare Haisem Ismail till Upsala Nya Tidning efter matchen.

Kommande fredag spelar A-laget borta mot Märsta.

» Resultat och tabell

IFK Uppsala – Bollstanäs SK 1-6 (1-2)
Laguppställning, IFK Uppsala: David Berglund, Filip Carlsson, Musa Ali, Boudouin Kalema, Emrik Persson Engström, Abdirahman Nur, Jonathan Kansa, Rasmus Kronemyr, Rasmus Wigren, Abdulrahman Nizar Ali, Gent Maksutaj, Jesper Zetterberg, Prince Sikiya, Mechack Makuiza, Destiny John, Abdullah Abdifateh, Albin Eliasson

Mål: 0-1 Adam Douglas (3), 0-2 Självmål (21), 1-2 Filip Carlsson (38), 1-3 Ted Alkelid (48), 1-4 Adam Douglas (55), 1-5 Adam Johamsson (78), 1-6 Adam Douglas (85)
Varningar: IFK: Jonathan Kansa, Isac Barkfeldt, Abdirahman Nur BSK: Sina Khaksar Ghalati, Lukas Klemetz
Domare: Hannibal Tesfamichel (HD), Ramyar Tayfur (AD1), Ali Alemi (AD2)